A Spirulina számos előnyeA Spirulina algából nedvesség hatására kolloid oldat lesz, így tápanyagai több mint 90%-ban tudnak felszívódni a szervezetben. Ez a tulajdonsága kiemelkedő annak tudatában, hogy az étrend kiegészítők nagy részénél a tápanyagoknak csupán 15-20%-a hasznosul. Az algában több található a nélkülözhetetlen aminosavakból, mint a tejtermékekben vagy más élelmiszerekben, valamint összetételük tekintetében is ideálisak a szervezet számára. A Spirulina algában az Omega-zsírsavak mennyisége sokszorosa annak, amennyi a tengeri halakban található.

Az alga a WHO szerint is kitűnő táplálék, összetétele kedvezőbb az emberi szervezet számára, mint bármely más növényé, beleértve a gabonaféléket is. A Spirulinában lévő fitonutriensek és tápanyagok a különálló vitaminokkal szemben teljes értékűvé teszik.

A spirulina jótékony összetevői

Valamennyi természetes táplálék közül a Spirulina rendelkezik a legmagasabb fehérje tartalommal. Háromszor annyi található benne, mint a sertéshúsban, kétszer Spirulina tablettaannyi, mint a marhahúsban vagy a halban, de még a szójabab fehérjetartalmánál is 50%-kal többet tartalmaz. A fehérje aminosavakból áll, melyeket a szervezet önmaga nem képes előállítani, ezért a táplálkozás útján kell biztosítani őket. A Spirulina kivételes, hiszen valamennyi létfontosságú aminosav megtalálható benne.

Mivel a Spirulina sejtfalaiban nincs cellulóz, jóval könnyebb a felszívódása és az emésztése. Ezért idősek és alultáplált gyerekek szervezetében is erőteljesebben tudja kifejteni hatását, mint a tejpor.

A spirulina javítja a belső funkciókat

A Spirulina vitaminbomba és kiemelkedően magas a béta-karotin tartalma. Bár a túlzott mennyiségű A-vitamin toxikus tüneteket okozhat, a Spirulina ennek veszélye nélkül fogyasztható. Hatékonyan csökkenti rák kialakulásának esélyét és a szérum koleszterin szintjét.

A spirulina összetétele ideális a szervezet számos funkcióinak támogatásához:

1. nagy mennyiségű és könnyen felszívódó vasat tartalmaz. 10g Spirulina vastartalma megfelel 320g máj vagy 450g sóska vastartalmának.
2. a természetben a spirulina tartalmazza a legtöbb B12-vitamint (szerepe kulcsfontosságú a vörösvérsejtek termelődésében) és a B-vitamin komplex valamennyi tagját.
3. magas koncentrációban tartalmaz kálciumot, mely a csontritkulás megelőzéséhez nélkülözhetetlen. Magnézium tartalma is kiemelkedő, ez segíti elő a kálcium könnyebb felszívódását, egyben szabályozza a vérnyomást is.
4. klorofilltartalma vérszegénység ellen kitűnő, de a szervezet megtisztításához, méregtelenítéshez is ideális.
5. jód tartalma révén kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését.
6. megtalálható benne a szervezet számára egyik legfontosabb ásványi anyag, a cink is, mely elsősorban sejtvédőként működik. Részt vesz a sejtek anyagcseréjében és hatékony a vírusok ellen, természetes immunerősítő. Számos bőrápoló termék alapanyaga.
7. krómtartalma a szívre és az érrendszerre van jó hatással, kiegyensúlyozza a vércukorszintet, szabályozza a zsíremésztést, fogyókúrázók számára áldásos hatása, hogy csökkenti az édesség iránti vágyat.Az esszenciális aminosavak közül 18 megtalálható benne, ezek közül 8 olyan, ami nem termelődik a szervezetben.

Megtalálható benne a többszörösen telítetlen gamma-linolénsav, mely szintén jó hatással van egészségünkre.

A Spirulina gazdagon tartalmaz fucidint, mely az emlőrák lefolyását pozitívan befolyásolja.

A klinikai vizsgálatok szerint 1 g spirulina tápértéke megegyezik 1 kg zöldségével. A spirulina tartalmú élelmiszerek az elmúlt években világszerte nagy népszerűségre tettek szert. Nagy előnye, hogy tartós fogyasztása sem okoz mellékhatásokat. A táplálkozás hatására felboruló pH-érték helyreállításához is használhatjuk a mikroalgákat. A Chlorella és a Spirulina egyaránt lúgosítják a szervezetet, tehát kiegyensúlyozzák a pH-értéket és ellensúlyozzák a savas táplálékok káros hatásait.

Vissza az előző oldalra Oldal tetejére
Telefonos Rendelés: 70 / 7733 170
Minden jog fenntartva
© 2010