A spirál formájú, kékeszöld színű Spirulina az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján a az ismert élelmiszerek közül a legjobb tápanyagforrások egyikének számít. A Spirulina táplálja a szervezetet, erősíti az immunrendszert, allergiás tünetek kezelésére alkalmas, csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, segíti a jobb emésztést.
A Spirulina fogyasztását különösképpen javasoljuk a következő esetekben:
Emésztési problémák, gyomorpanaszok esetén.
Krónikus fáradtság esetén, hogyha úgy érzi, kezd elgyengülni, kimerülni.
A Spirulina étvágycsökkentő hatásai miatt ajánljuk diétázóknak, hiszen segítheti ezáltal az
ideális testsúly elérését. Javasoljuk az étkezések előtti 2-3 g Spirulina elfogyasztását.
Általános immunerősítésre kiválóan alkalmas.
Kémcsöves vizsgálatok szerint a Spirulina igen hatásos herpesz és influenza esetén.
Akiknek az étrendjében sok készétel és/vagy tartósított (fagyasztott) étel szerepel, azoknak a
Spirulina kiváló tápanyagpótló, „szinte tökéletes” tápanyagösszetétele miatt.
Vérszegénységben szenvedőknek.
Gyenge vitalitással küszködőknek.
Akik kevés fehérjét fogyasztanak, azok számára Spirulina igazi „fehérje-bomba".
Sportolóknak a teljesítmény fokozásához, és a fehérje utánpótlás biztosításához.
Várandós és szoptatóanyák is nyugodtan fogyaszthatják
A mikoralgák igazi „túlélők”, a Föld legrégebbi élőlényeiként évmilliókat vészeltek át, és alkalmazkodtak a környezetükben lezajló mindennemű változáshoz.
A Spirulina alklamas a reumás panaszokenyhítésére is.
Az időskori látásromlás a kutatások szerint lassítható a Spirulina fogyasztásásval
A Spirulina tartalmaz B12-vitamint is. A B12 az „agy vitaminja”, erősíti az agyifunkciókat.
Bármilyen meglepő a Spirulina összetevői hozzájárulhatnak a haj, a bőr és a köröm ápolásához is, táplálják azokat.
Mivel a Spirulina minimális hatással van az inzulinra, így a cukorbetegek számára is adott a lehetőség, hogy kihasználják a Spirulina egészségjavító hatásait.